De ce oare…

images (1)

Mentionez inca de la inceput ca acest articol nu are scopul de a supara pe absolut nimeni, este doar parerea mea si atat, nu fac trimitere la nimeni si nici nu are legatura cu absolut nimeni.

Inca de cand era mica auzeam mereu acceasi vorba ” barbatii au doar drepturi, iar noi femeile doar obligatii”, dar oare cine a stabilit acest lucru?

De ce barbatii au doar drepturi, de ce nu au responsabilitati si obligatii? De ce pentru ei totul se rezuma la dreptul de a face tot ce vor cum ar fi, iesiri lungi si dese, somn cat cuprinde, televizor si vicii, mancare buna si alte placeri…

Pentru femei totul se rezuma doar la : mancare, curatenie, sa creasca copii si sa nu uitam sa se duca la munca zi de zi…cu toate astea zilnic isi face treaba cu constiinciozitate fara sa se planga nici macar un pic.

De ce totusi nu primeste un multumesc? E oare asa de greu sa spui „Multumesc”

Eu va spun sincer ca am inceput sa apreciez ce face mama pentru mine recent, nici mie nu imi pasa ca ea saraca le facea pe toate prin casa, ca venea de la munca si isi punea „hainele de mama”, tin minte si acum ca o sunam inainte sa ajung acasa sa ii spun ca as manca ceva anume, si cand intram pe usa masa era servita fix cu ceea ce cerusem eu.

Oare fata mea, va apreci ce fac pentru ea? Oara ii voi putea insufla aceste valori morale, voi reusi sa o fac sa respecte munca altcuiva?

Pe zi ce trece totul se schimb…din pacate in rau nu in bine, imi pare rau sa vad ca copii din ziua de azi nu mai zic ” Multumesc” sau „Scuza-ma” sa nu mai vorbim de ” Te rog frumos„.

Cum totul se schimba, oare se vor schimba rolurile vreodata…va ajunge femeia sa stea la televizor si barbatul sa faca din cand in cand curatenie, sau macar va aprecia ce face doamna de langa el?

Cu dorinta de a specifica ceva, ma voi repeta: nu doresc sa supar pe nimeni, nu aceasta este intentia mea. Pur si simplu acestea au fost gandurile mele cand m-am trezit in aceasta dimineata.

Va pupic.

3 comments

  • denisa vasile29 martie 2015 at 12:02
    Mare adevar ai spus,doar ca la mn e bine,noi,amandoi avem responsabilitati si drepturi egaleRăspunde
  • Maria Elena3 aprilie 2015 at 15:58
    Ai descris foarte bine situatia femeii din zilele noastre. In prezent la noi in casa sunt treburile casei si nu numai impartite in asa fel incat nu se simte niciunul "sub papuc"Răspunde

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree