Sardine in maxi taxi

Destinul m-a adus cumva in afara capitalei, de aprope 3 ani merg zi de zi in acelasi loc ( am inceput sa ma plictisesc dar asta e alta discutie ) si ca sa faci legatura intre capitala si zona in care lucrez ai doua posibilitati, ratb si maxi taxi.

Daca saptamana trecuta laudam rabt-ul ei bine azi sunt extrem de revoltata pe soferii de maxi-taxi. In trecut alegeam ratb-ul in locul acestui „moft” numit maxi-taxi chiar daca transportul cu maxi este decontat de companie dar cei drept ajung foarte devreme la locul de unde pleaca ratb-ul si asta ar insemna sa stau sa astept in jur de 15 minute pana ce pleaca acesta, asa ca aleg sa merg cu maxi-taxi care vine destul de des, cam din 5 in 5 minute – hai sa nu exagerez, ceva de genu, pentru ca sunt mai multe firme de maxi si astfel timpul de asteptare este mult mai scurt.

Azi m-am suparat din cauza faptului ca maxi taxi a fost full, sau mai bine spus arhi-full, pentru ca cei drept soferul nu mai avea deloc vizibilitatea la oglinda din dreapta, cea exterioara. Acum sincer…nu ii vad vinovati pe oamenii ce incearca cumva sa ajunga la locul de munca, ci pe soferi, care chiar daca este super aglomerat si practic nu ai unde urca, lasa lumea sa urce, chiar daca efectiv incalca legea.

Am urcat cu cateva statii inainte de cea cu pricina, dar cei drept m-am crucit cand am vazut cum se chinuie lumea de jos sa urce in maxi. Pe o parte inteleg ca din cauza conditiilor meteorologice se circula groaznic si presupun ca numarul lor este destul de mic, alfel nu inteleg de ce sunt asa de aglomerate.

Desi am inceput destul de indignata acest articol, acum ajunsa la final nu stiu exact cine este mai vinovat, cetateanul de rand ce alege sa mearga in conditii deloc acceptabile pe bani lui, sau patronii firmelor de maxi-taxi ce pun o suma fixa ce trebuie predata de sofer seara sau saptamanal.

In fine..un subiect destul de complicat si cu multe chichite, dar care ii afecteaza pe cei ce merg cu maxi-taxi, ce aleg acest mijloc de transport fie din comoditate fie de nevoie.

 

 

 

Leave a Reply