Cafeaua, solutia perfecta in caz de conflict

Ma trezesc ca prin farmec in fata unei multimi furioase. Incerc sa imi dau seama unde ma aflu si ce-i drept decorul imi pare cunoscut, sala de conferinte special inchiriata pentru sedinta de azi. Ma uit in stanga si-n dreapta sa vad daca gasesc persoana ce trebuia sa tina prezentarea, dar aceasta lipsea.

Pe fundal se aud cuvinte in bulgara, rusa, engleza, romana dar si altele. Desi stiam subiectul prezentarii si puteam sa o tin cu brio, m-ar fi inteles doar invitatii romani si englezi, pentru ca rusa si bulgara…ei bine nu o vorbesc si nici nu o inteleg.

Le spun celor din sala de conferinta ca plec sa caut informatii despre cel ce urma sa tina prezentarea si in drum spre birou trec pe langa bucatarie. Aici ma loveste un miros de cafea proaspata, un miros ce poate linisti pe oricine indiferent de nationalitate.

Intru val-vartej in bucatarie si incep sa caut in dulap dupa cesti de cafea, asez frumos totul pe tava alaturi de pahare de apa, gasesc un pachet pe care scrie Kafune si pentru ca mirosul imbietor iese din acel pachet, incep sa prepar cafeaua. Umplu cestile generos, apelez la ajutorul unei colege si ma indrept spre sala de conferinta.

Imediat ce s-au deschis usile linistea s-a instalat. Fiecare astepta sa primeasca ceasca de cafea, ceasca ce urma sa ii faca sa uite de intarzierea sefului, dar mai ales care ii va ajuta sa se relaxeze si sa savureze licoarea din cescuta.

Dupa cateva minute isi face aparitia si seful meu, transpirat si vizibil deranjat de intarziere. Ne explica faptul ca a ramas blocat in lift si ca abia acum au venit ajutoarele. Dar in momentul in care acesta observa linistea in care era cufundata sala de conferinta si zambetul de pe fata fiecarui participant intelege ca situatia a fost salvata de La fantana si Kafune.

Imi amintesc cata  munca de lamurire am dus cu sefii mei cand am vrut sa incheiem contract cu cei de La fantana. Mi-au spus tare si raspicat ca e vorba de o apa obisnuita, ca nu are nimic special. Abia in momentul in care au fost pusi in fata faptului implinit au inteles ca La Fantana si Kafune este alegerea perfecta pentru biroul nostru.

Astfel am ajuns sa avem apa si cafea prin intermediul celor de La Fantana si doar asa ne bucuram de liniste zilnic. Pentru ca trebuie sa recunosc Kafune linisteste spiritele, vine cu idei geniale, alunga oboseala si plictiseala.

 

Cu acest articol particip la Spring Super Blog 2017, proba 1.

3 comments