Invata engleza de acasa

Prima zi de scoala din clasa a 5-a, cu un ghiozdan mai mare ca mine, asteptam cu nerabdare sa cunosc profesoara de limba engleza. De la o colega de clasa auzisem doar cuvinte de lauda si ce-i drept entuziasmul m-a cuprins si pe mine. Intram in clasa, ne asezam care cum avem chef si preferinte, intra doamna profesoara in clasa si toata lumea in cor „good morning teacher” si eu in urma lor precum ecoul.

Ne-a invitat sa ne prezentam, si cum eu la fosta scoala nu prea am invatat limba engleza, i-am spus in romana, ei bine asta mi-a pus o pata neagra pe „dosar” pentru ca de atunci am fost tinuta minte: fetita ce habar nu are de engleza.

Am avut o perioada tare grea, pentru ca in toti cei patru ani, doar note  de 5-6 primeam, si expresii de genul : ai inteles sau iti spun in romana. Recunosc ca nu a fost profesoara mea preferata, mereu am fugit de ea si din fetita ce statea in prima banca la orice materie, am ajuns sa stau in ultima, de teama sa nu fiu iar umilita.

Imi aduc aminte si acum de perioada cand ma ridica in picioare sa citesc din carte, si pe toata durata imi frangeam mainile ca va tipa la mine si ca iar ma va umili in fata colegilor mei. Mi-ar fi placut sa ii pot dovedi ca sunt capabila si ca nu sunt asa cum ma considera ea, dar efectiv nu reuseam sa pronunt asa cum isi dorea ea, chiar daca temele le faceam bine si pe hartie scriam corect, cand ma punea sa citesc tema, ei bine totul se ruina, pentru ca nu reuseam sa spun ceea ce scrisesem.

Mi-ar fi placut tare mult ca ai mei parinti sa aiba posibilitatea de a-mi angaja meditator, sau macar sa aflu de posibilitatea de a invata  engleza de acasapentru ca stiu sigur ca asa i-as fi putut da peste nas. Recunosc ca mi-as dori sa o intalnesc si sa ii arat ca nu mai sunt oaia neagra, si ca problema era metoda ei de predare.

Recent am decoperit o platforma menita sa te ajute sa inveti engleza de acasa, in fata calculatorului fara stres si teama de a fi umilit sau certat. M-a atras aceasta platforma inca de la inceput, pentru ca pur si simplu ea m-a ajutat sa imi imbunatatesc limba engleza, atat vorbit cat si scris.

Daca pana acum ceva timp fugeam de vorbitul in limba engleza, si in copilarie eram traumatizata de profesoara, acum cand totul este mult mai usor am inceput sa ador aceasta limba, si recunosc cu mandrie ca stiu sa scriu si sa vorbesc, ca nu mai am probleme sa inteleg ce spune altcineva si ca pot purta o discutie cu usurinta.

Ma bucur enorm ca ma gasit aceasta plaforma, chiar daca s-a intamplat mult mai tarziu, nu mai are nici o importanta, pentru ca oricum am trecut cu bine pana la urma de orele de engleza din gimnaziu. Chiar daca atunci eram ingrozita in prezent ma pot bucura de cunostintele acumulate cu ajutorul acesteia.

Cu acest articol particip la Spring SuperBlog 2017, proba 4.

 

 

2 comments

Leave a Reply