Este oportun sistemul de recunoastere faciala Face ID?

Una dintre cele mai importante noutati pe care le aduce Iphone X este inlocuirea sistemului Touch ID cu sistemul Face ID. Aceasta schimbare a starnit foarte multe controverse deoarece Tocuh ID a fost pana in momentul de fata un sistem de securitate foarte bun. Si atunci de ce a fost inlocuit? Din doua motive, si anume:

  • Apple si-a dorit sa ofere utilizatorilor de Iphone un grad si mai mare de securitate.
  • Modul in care arata Iphone X din punct de vedere estetic nu mai permite utilizarea sistemului Touch ID.

Avand in vedere aceste motive, haideti sa aflam impreuna daca utilizarea sistemului Face ID este sau nu o idee buna. Privind din punct de vedere al design-ului inlocuirea sistemului Tocuh ID cu sistemul Face ID este o idee foarte buna. De ce? Pentru ca butonul Home utilizat pentru recunoasterea amprentei dispare de pe Iphone X. Acest lucru se datoreaza faptului ca Iphone X ofera un display mai mare, care se intinde pe toata suprafata ecranului. Avand in vedere acest lucru, fie trebuia renuntat de tot la sistemul de securitate fie acesta trebuia inlocuit cu un alt sistem de securitate. Pentru ca in momentul de fata securitatea datelor este mai importanta ca niciodata, cei de la Apple au ales inlocuirea sistemului de deblocare al telefonului, lucru care din punctul meu de vedere este cea mai buna decizie deoarece aceasta decizie imbina utilul cu placutul.

Si din punct de vedere al gradului de siguranta oferit, Face ID este o mutare foarte buna efectuata de catre specialistii ce lucreaza in cadrul Apple. Chiar daca Tocuh ID este un sistem foarte sigur, exista o sansa de 1 la 50.000 ca acesta sa fie spart. Avand in vedere acest lucru, Iphone X trebuia sa rezolve si aceasta problema. Si a rezolvat-o pentru ca Face ID are o rata de 1 la 1.000.000 in ceea ce priveste sansele de a fi spart. Aceasta rata extrem de ridicata se datoreaza tehnologiei pe care o utilizeaza sistemul de recunoastere faciala. Datorita acestei tehnologii, Iphone X nu poate fi deblocat nici macar de sora sau fratele geaman.

In concluzie, analizand atat din punct de vedere estetic cat si din punct de vedere al sigurantei pe care o ofera, Face ID este o noutate benefica. Achizitionarea unui Iphone X necesita si achizitionarea unei huse iPhone X motiv pentru care recomand BrandGSM ca loc de unde poate fi achizitionata o asemenea husa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree