De ce este necesara reglarea geometriei rotilor?

Reglarea geometriei rotilor este operatiunea prin care ne asiguram ca rotile autovehiculului sunt perpendiculare cu solul si paralele intre ele. Pentru o astfel de operatiune este necesar sa mergem intr-un service auto sau intr-o vulcanizare care utilizeaza cel putin unul dintre urmatoarele tipuri de elevatoare auto: elevator 2 coloane, elevator foarfeca sau elevator foarfeca vulcanizare. Ultimul model de elevator auto este extrem de important in operatiunea de reglare a geometriei rotilor insa si celelalte doua tipuri de elevatoare auto sunt foarte utile motiv pentru care acestea nu trebuie sa lipseasca dintr-un service auto sau vulcanizare auto profesionala. Pentru a intelege mai bine de ce este absoluta necesara reglarea geometriei rotilor, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva dintre cele mai importante avantaje de care te vei bucura dupa ce vei efectua aceasta operatiune masinii tale:

  • Cel mai important avantaj oferit de catre reglarea geometriei rotilor este fara nici o urma de indoiala nivelul crescut de siguranta rutiera. Acest nivel este dat printre altele si de catre precizia cu care se manevreaza autovehiculul, precizie ce este foarte ridicata dupa efectuarea reglarii geometriei rotilor.
  • Avand in vedere ca tinuta de drum este mult mai buna dupa reglarea geometriei rotilor, parcurgerea unui drum lung nu va mai fi atat de obositor dupa efectuarea reglajului geometriei rotilor.
  • Scaderea consumului de carburant este un alt avantaj oferit de catre efectuarea reglajului geometriei rotilor. Avand in vedere ca pe zi ce trece combustibilul se mareste din ce in ce mai mult, acest avantaj este extrem de important din punctul meu de vedere.
  • Reglarea geometriei rotilor previne aparitia uzurii premature a anvelopelor, acest avantaj fiind de asemenea important avand in vedere ca achizitionarea unui nou set de anvelope nu este o achizitie chiar ieftina.
  • Prevenirea uzurii premature a pieselor aflate in componenta sistemului de directie este un alt avantaj oferit de catre reglarea geometriei rotilor.

In concluzie, atat pentru siguranta ta cat si a celorlalti participanti la trafic dar si pentru a face o economie din punct de vedere financiar orice posesor de autovehicul trebuie sa mearga periodic intr-un service auto pentru a regla geometria rotilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree