Cum se curăță și cum se întrețin brățările de argint

Brățara din argint ocupă un loc fruntaș în topul celor mai iubite și mai purtate bijuterii, reprezentând un accesoriu important, care în multe cazuri îi poate defini unei femei stilul vestimentar.

Industria bijuteriilor din argint s-a extins foarte mult în ultimii ani mai ales în zona online, iar dacă, în trecut, brățările scumpe erau un indicator al statutului regal, în ziua de astăzi ele pot fi purtate de orice om obișnuit.

De asemenea, în cadrul unor contexte culturale și religioase, exista credința conform căreia argintul avea atât un rol profilactic (adică ferea organismul de boli), precum și un rol de apărare împotriva spiritelor rele.

Brățara de argint, un accesoriu indispensabil pentru garderoba ta

Brățara constituie un accesoriu care poate fi purtat la diferite ocazii pentru a completa ținuta ta vestimentară. De altfel, unul dintre multiplele beneficii pe care îl are acest obiect de podoabă rezidă în faptul că nu se va demoda niciodată.

Cu siguranță că ai în caseta de bijuterii mai multe obiecte din argint pe care le porți cu drag la anumite evenimente. Dar știi cum să le întreții și cum să le cureți?

Pentru a întreține obiectele de podoabă din cutia cu giuvaiere, ar trebui să ții cont de câteva sfaturi. Există anumite bijuterii din argint care pot fi purtate și în apă (la duș, la mare sau la piscină), dar nu toate sunt la fel, așadar unele sunt mai predispuse la modificarea culorii.

De altfel, dacă ai observat că după ce ai purtat un timp brățara din argint, aceasta a căpătat o nuanță mai închisă, spre negru, înseamnă că ar trebui să o cureți.

Cum se pot îngriji brățările din argint?

Fie că te îndrepți spre un specialist, deoarece îți dorești o curățare profesională, fie că dorești să realizezi tu însăți acest lucru, important este să nu uiți de acest aspect.

Există metode tradiționale care ne pot fi la îndemână, precum tehnica curățării cu ajutorul pastei de dinți sau a bicarbonatului de sodiu.

Cu ajutorul unei periuțe de dinți pe care nu o mai folosești, și pe care ai pus mai întâi pastă de dinți, cureți bijuteria sub un jet de apă.

Într-un vas metalic, se pune brățara de argint care urmează a fi curățată, peste care se presară bicarbonatul de sodiu iar ulterior se toarnă apă clocotită. Apoi, bijuteria ar trebui să fie răsucită pe toate părțile până se răcește apa pentru îndepărta în mod eficient toate impuritățile. Ulterior, brățara se poate extrage și se poate usca pe un prosop. Este posibil să mai rămână anumite urme de bicarbonat de sodiu, dar acestea pot fi eliminate prin clătirea cu apă limpede. Un lucru esențial de știut este că obiectul din argint trebuie uscat foarte bine cu ajutorul unei cârpe care îi va reda brățării din argint luciul de odinioară.

Dacă nu ai încredere în tehnicile tradiționale, ai putea cumpăra o soluție specială pentru a curăța argintul.

De unde poți cumpără brățări din argint pentru femei

Nicio femeie nu se poate lăuda că are destule brățări în cutia cu bijuterii, așadar întotdeauna ar mai fi loc și pentru alte piese de argint.

Dacă îți dorești să cumperi modele de brățări delicate, care să te facă să te simți cu adevărat deosebită, vizitează magazinul online Ariki Bijoux.

Intră pe site-ul Ariki.ro și îmbogățește-ți cutia cu bijuterii, alegând dintr-o gamă variată de brățări din argint la prețuri pentru toate buzunarele.

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree