Aerul conditionat si sanatatea copilului tau

Canicula si umiditatea ce apare pet imp de vara poate fi o problema mare atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. La fel ca adultii si cei mici fac fata cu greu temperaturilor ridicate si ar trebui sa facem orice ne sta in putinta pentru a reduce temperatura din camera in care acesta isi petrece timpul, sau mai ales in locul in care acesta doarme.

Sistemele de aer conditionat, desi subiectul este unul controversat, pot fi foarte util pentru copilasi. Dar acesta trebuie sa fie folosit intr-un mod corespunzator. Pentru ca temperatura din apartamentul pe care il detinem este una insuportabila pe timp de vara devine insuportabila, eu si sotul meu ne-am decis sa achizitionam un sistem de aer conditionat, dar nu inainte de a ne informa si despre riscurile pe care acesta le poate avea asupra noastra si asupra piticului nostru. Am ales sa il cumparam de pe site-ul celor de la Climatico, asta la recomandarea unui bun prieten. Experienta a fost una foarte buna, ei dand dovada de mult profesionalism. M-am bucurat ca am beneficiat de consiliere si suport tehnic, livrare gratuita si montaj autorizat.

Dar sa revenim la efectele negative ale sistemului de aer conditionat si modalitatile prin care putem sa le evitam.

Filtrele aerului conditionat depoziteaza o cantitate insemnata de praf, de aceea ele trebuie sa fie curatate cel putin o data la 2 – 3 luni, in functie de cat de mult aparatul este folosit.

Aerul emanat de sistemul de aer conditionat este foarte uscat, ai grija ca umiditatea din camera sa fie una normala si nu uita sa aerisesti cel putin o data pe zi camera. Poti sa faci acest lucru dimineata sau seara tarziu cand temperatura de afara este una mai acceptabila.

Nu il lasa pe cel mic sa intre in contact cu aerul rece emis de aparat. Este foarte periculos si poate provocat raceli puternice.

Sper ca aceste sfaturi sa va fie utile si sa luati cea mai buna decizie pentru voi si cei dragi voua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree