Ce produse de îngrijire ar trebui să folosim

Din ritualul de îngrijire zilnică nu ar trebui să lipsească hidratarea zilnică, cu alte cuvinte, ar trebui să folosești produse cosmetice de calitate – indiferent că vorbim despre o cremă de corp sau de o loțiune pentru corp.
Având în vedere că piața de specialitate oferă o gamă destul de variată, alegerea unor astfel de produse, te pune puțin în încurcătură. De aceea, înainte de a achiziționa articolele dorite, este indicat să inspectezi puțin piața de cosmetice pentru a te asigura că vei alege ceea ce trebuie.

Ce ingrediente conțin cremele pentru corp eficiente

De regulă, un produs cosmetic destinat hidratării ar trebui să conțină agenți de umectare – vaselina, uleiuri minerale, lanolină și emolienți de bază. De asemenea, specialiștii recomandă să ne orientăm către acele articole care conțin vitamine, minerale și extracte din plante.
De altfel, persoanele care au o piele sensibilă ar trebui să se orienteze către anumite produse speciale care nu conțin conservanți, vopsele, parfum sau lanolină – sau alte ingrediente care pot provoca iritații.

Loțiune de corp sau cremă de corp?

O hidratare completă vine din interior, așadar este important să bei multe lichide – de preferat, apă plată – cel puțin 2 litri pe zi. Dacă îți plac sucurile, optează doar pentru cele naturale, ceaiuri sau limonadă, mai ales că vitamina C are un rol major în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar.De altfel, un organism plin de vitamine este un organism sănătos. Strălucirea și sănătatea țesutului cutanat se va putea observa doar dacă este hidratat cum trebuie.
O piele sănătoasă și plină de strălucire și prospețime, ar trebui să fie suficient de hidratată. De aceea, dermatologii recomandă să alegem o cremă sau o loțiune pentru corp de calitate. La bază, aceste două tipuri au același scop – de hidratare a pielii și de menținere a senzației de catifelare a pielii, dar acționează la nivele diferite.Totuși, care este diferența dintre aceste două produse – ce să alegem ? loțiune de corp sau cremă?
Având o textură lichidă, loțiunea pentru corp este mult mai ușoară, ceea ce o face potrivită pentru orice tip de piele. Acest produs îl poți utiliza mai ales în timpul sezonului cald, datorită texturii fine pe care o prezintă, nici cremoasă, nici uleioasă.
În general, loțiunea pentru corp reprezintă o emulsie cu vâscozitate redusă și sunt mai ușor de aplicat pe piele și pot fi absorbite mult mai ușor în piele.
În timpul sezonului cald, pielea se usucă mai repede așadar, are nevoie de o mai mare hidratare. De aceea, unul dintre produsele de îngrijire care își pot dovedi eficacitatea este crema de corp hidratantă.
În general, loțiunile destinate îngrijirii corpului sunt mai rezistente la apă și necesită o cantitate mai mică la aplicare decât o cremă de corp. Așadar, atunci când alegem produsul cosmetic trebuie să ținem cont de necesitățile pe care le are corpul nostru.
Nu doar alegerea unui produs potrivit pentru corp este importantă, ci și modul în care îl utilizăm. Astfel, pentru ca o loțiune sau o cremă să-și facă efectul – de hidratare și catifelare trebuie să îi acordăm pielii o îngrijire adecvată, iar una dintre regulile de aur este exfolierea pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree