Cum alegem salteaua potrivita pentru noi

Alegerea unei saltele cat mai cnfortabile si care sa ne ofere un somn cat mai linistitor si cat mai sanatos este una dificila. Deoarece pe piata se gasesc foarte multe modele de saltele confectonate din materiale diverse care promit cam acelasi lucru, dar care pot sa nu fie compatibile cu noi sau cu stilul nostru de viata. Daca doresti sa ai parte de un somn cat mai sanatos si sa scapi de durerile de spate sau de gat ai grija sa achizitionezi o saltea cat mai confortabila si cel mai important calitativa.

La ce sa fii atent atunci cand doresti sa achizitionezi o saltea noua?

Atunci cand doresti sa achizitionezi o saltea noua trebuie sa fii atent la duritatea acesteia, ea nu trebuie sa fie nici prea tare, dar nici prea moale. Ambele cazuri iti pot aduce dureri de spate si de gat. Dar daca medicul ti-a recomandat o saltea cat mai tare, din cauza problemelor de sanatate atunci poti opta pentru una cat mai tare, dar daca nu te stii cu probleme de sanatate atunci fugi cat de mult poti de saltelele tari.

Un alt factor important in achizitionarea unei saltele este inaltimea saltelei. O saltea foarte inalta nu este intotdeauna foarte recomandata.

Este important ca atunci cand achizitionati o saltea sa fiti atenti daca aceasta este sau nu tratata impotriva alergenilor si microorganismelor.

Cat timp poti folosi o saltea?

Specialistii spun ca o saltea poate fi folosita pana la 20 de ani, dar este recomandat sa o schimbi dupa 7 – 10 ani. Si de asemenea sa o intorci o data la cateva luni de pe o parte pe alta pentru a nu se tasa doar intr-o anumita zona.

Oricare ar fi modelul de saltea pentru care ai optat sper sa fie unul cat mai calitativ si cat mai potrivit pentru tine si nevoile tale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree