Ce măsuri de siguranță ar trebui să ne luăm atunci când transportăm copilul în scaunul auto

Călătoriile cu mașina sunt minunate mai ales dacă îi avem și pe cei mici alături de noi. Atunci când transportăm copilul în scaunul auto va trebui să ne luăm toate măsurile necesare pentru ca puiul să fie transportat în siguranță deplină. Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când vine vorba despre utilizarea scaunului auto:

  1. Respectă cu rigurozitate instrucțiunile privind instalarea scaunului auto fără să te abați de la nicio regulă.
  2. Atunci când montezi scaunul auto, va trebui să te asiguri că acesta nu se mișcă mai mult de 2-3 centimetri. Poți verifica acest lucru, trăgând de el cu tărie. În felul acesta, se evită apariția riscurilor de a se desprinde din locul fixat în caz de coliziune.
  3. Nu este indicat să optați pentru varianta utilizării unui scaun auto la mâna a doua, ci cel mai bine ar fi să achiziționați unul nou-nouț. Pe lângă faptul că un scaun auto second-hand nu va funcționa la fel de bine ca unul nou, este posibil să-l pună în pericol pe micuț datorită uzurii. Cu toate acestea, dacă doriți totuși să folosiți un astfel de scaun auto, ar fi indicat să verificați dacă are instrucțiunile de folosire și dacă se află într-o condiție bună de utilizare.
  4. Un alt aspect pe care nu trebuie să-l neglijăm se referă la atenția acordată modului în care instalăm copilul în scaunul auto. Altfel spus, va trebui să avem grijă să strângem curelele foarte bine în suporturile lor. Dacă acestea sunt așezate greșit, curelele pot aluneca, iar bebelușul nu va mai fi protejat. E suficient ca o simplă frână mai puternică să îl arunce de la locul lui.
  5. Optează pentru un scaun auto de bebeluși care să fie compatibil cu mașina și bineînțeles, alege dimensiunile corecte în funcție de vârstă, greutate și înălțime.
  6. Atunci când achiziționezi scaunul auto, ar fi indicat să acorzi o atenție sporită specificațiilor și detaliilor tehnice pentru a face alegerea corectă.

Care sunt regulile UE privind transportul copiilor în mașină?

Conform Codului Rutier, copii cu vârstă mai mică de 12 ani sau cu înălțimea mai mică de 150 cm ar trebui să poarte centuri de siguranță adaptate la greutatea și dimensiunea lor. De asemenea, copiii cu vârsta mai mică de trei ani se transportă în scaune auto pentru bebeluși. Această reglementare a intrat în vigoare în februarie 2015, iar toți cei care nu respectă aceste reguli, nu doar că riscă amenzi, ci pun și în pericol siguranța copiilor. În timpul unui impact, la 50 km/h (să zicem viteza de deplasare în oraş) asupra unui adult care are 80 kg acţionează o forţă de 2 tone. În timp ce asupra unui copil de circa 15 kg revine o lovitură cu o forţă de 200 kg. În aceste condiții, achiziționarea unui scaun auto de calitate devine absolut necesară pentru ca cei mici să călătorească în deplină siguranță.

O altă regulă importantă se referă la faptul că nu le este permis copiilor mai mici de 12 ani să stea pe scaunele din față fără nicio excepție. Cu alte cuvinte, nici dacă cel mic este ținut în brațe de o persoană majoră nu se acceptă sub nicio formă abaterea de la această regulă. Astfel, se cere instalarea accesoriilor importante în funcție de dimensiunile micuțului:

 

  • sub 135cm – scaun de copil
  • între 135 si 150cm – pernă înălţătoare + centură
  • peste 150 cm – centura maşinii.

De unde cumpărăm scaunul auto pentru bebeluși

Piața este destul de variată, astfel că alegerea unui astfel de articol poate fi destul de dificilă. Dar dacă consulți din timp și strângi informațiile necesare, cu siguranță că vei găsi produsul ideal. Unul dintre magazinele online care oferă o gamă variată de scaune auto și alte accesorii ideale pentru plimbarea cu micuțul tău este magazinul online Miababy®.

Așadar, dacă ai nevoie de un scaun auto pentru copilul tău, accesează website-ul miababy.ro și vei putea alege cea mai bună variantă dintr-o gamă diversificată de produse.

 

 

Leave a Reply