De ce trebuie să ții cont când cumperi o baterie auto – 4 sfaturi importante

Bateria auto este una dintre piesele mașinii care are nevoie de foarte mare atenție. Are o durată de viață limitată, ceea ce determină inerenta nevoie de înlocuire atunci când se resimt eventualele probleme. Având în vedere necesitatea ocazională a schimbării, trebuie să menționez că majoritatea acumulatorilor auto oferă o putere constantă de 12V, asigurând necesarul de energie care să alimenteze părțile esențiale ale unui autovehicul.

Dar nu doar puterea bateriei auto este criteriul pe care să îl ai în vedere atunci când dorești să o înlocuiești pe cea veche. Există o serie de factori care influențează, într-o mai mică sau mai mare măsură, alegerea pe care o faci.

Cu toate că instinctul este să te orientezi către o baterie auto ieftină, trebuie să iei în calcul și alte aspecte. Pentru a te ajuta să iei o decizie informat, îți voi prezenta în continuare 4 sfaturi care să te ajute în achiziționarea unui astfel de produs.

Mărimea bateriei auto

Acesta este un aspect foarte important atunci când alegi un acumulator auto. Cele mai multe baterii au o dimensiune standard, dar nu strică o verificare a lungimii, lățimii și înălțimii celei ieșite din uz. În acest fel, te asiguri de faptul că noul acumulator se va potrivi perfect sub capotă, ceea ce va prelungi considerabil durata de viață a acesteia.

Dacă bateria nu stă fix în lăcașul ei, va fi afectată de vibrații, ceea ce va avea un impact negativ asupra electrozilor din interiorul acesteia. În plus, există și posibilitatea scurgerii de fluid, un factor care contribuie la ieșirea din uz timpurie a acumulatorilor.

Data de fabricație

Cu siguranță nu vei dori să achiziționezi o baterie fabricată anul trecut. O baterie veche va avea un potențial energetic semnificativ mai scăzut. Cea mai bună modalitate de a identifica data de fabricație a unui acumulator auto este citirea codului de identificare înscris pe carcasa acesteia. Acest cod conține luna și anul de fabricație, ceea ce va facilita aflarea acestei informații.

Capacitatea de stocare a energiei

Orice mașină are nevoie de o baterie care să ofere o anumită intensitate a curentului electric. Acest aspect este reprezentat de capacitatea de stocare a energiei, care se măsoară în Amperi pe oră sau Ah. Mai mulți amperi pe oră înseamnă capacitatea de a păstra sarcina electrică o perioadă mai lungă de timp decât una cu Ah inferior.

Garanția

Este foarte important să iei în calcul garanția oferită atunci când achiziționezi o baterie auto. Acest lucru contribuie, în primul și în primul rând, la liniștea ta, întrucât pe toată această perioadă nu ai tu bătăile de cap dacă apar probleme. Pur și simplu se ocupă garanția de asta, ceea ce constituie un mare avantaj.

Baterii auto de la Sorgeti – toată energia de care are nevoie mașina ta!

Desigur, este important să faci această alegere informat. Dar oricât multe ai ști despre bateriile auto, nimic nu se compară cu ajutorul și sfaturile unor profesioniști. Sorgeti.ro este un magazin de baterii auto care oferă servicii gratuite all inclusive atunci când cumperi de la ei – mai exact, livrare, montare și verificare a sistemului de încărcare. Aceștia oferă o gamă variată de baterii, de la producători care și-au demonstrat în timp calitatea produselor, precum Bosch, Fulmen, Varta, Zap, dar și baterii marcă proprie Sorgeti. Intră acum pe Sorgeti.ro și alege acumulatorul de care ai nevoie – de restul se ocupă ei!

 

Leave a Reply