Lucruri pe care nu le stiai despre industria monetara

In anul 1920, in Statele Unite a inceput deja sa apara pe piata plata cu cardul de credit. Insa aceasta optiune nu era disponibila multor persoane, deoarece disponibilitatea cardurilor era posibila doar in anumite circuite inchise. Persoanele care puteau beneficia de aceasta optiune de plata erau, de obicei, cei care aveau companii de transport aerian – iar clientii lor privati dispuneau de asemenea carduri, companii din industria petroliera sau chiar lanturi de hoteluri.
Abia prin anul 1958 a aparut primul card de credit disponibil persoanelor publice si companiilor mici, denumit de catre Banca Americii – BankAmericard, redenumit mai tarziu in anul 1976 – Visa. Renumitul card are logo-ul format din culorile albastru si galben. Acestea reprezinta, defapt, locul in care a fost fondata Banca Americii: albastru – culoarea cerului si galben – campiile aurii.
Dar cum tehnologia este in continua dezvolare, metodele de plata, depunerea si transferul banilor nu s-a oprit aici, deoarece in anul 2009 un programator anonim a creat Bitcoinul – prima moneda digitala: criptomoneda. Odata cu aceste cresteri criptomonede, au aparut pe piata si alte tipuri de criptomonede, in afara de Bitcoin – care pana in prezent ramane cel mai cunoscut si cel mai sigur pentru tranzactiile online. Aceste alt tipuri au luat denumirea de altcoins.

Aceste cresteri criptomonede sunt datorate faptului ca:

• Volatilitatea lor este foarte mare – acesta poate reprezenta si un dezavantaj in unele cazuri, cum ar fi atunci cand fluctuatiile de pret (adica atunci cand exista descresteri si cresteri criptomonede), economiile tale digitale pot fi afectate.
• Diferenta dintre moneda cea traditionala si cea virtuala este ca cea cea virtuala a fost lansata de o persoana anonima, pe cand cea traditionala a fost facuta de catre o institutie publica.
• Transferul prin intermediul criptomonedelor este posibil fara actiunea unei banci; actiunea aceasta putand fi posibila datorita unicitatii fiecarei criptomonede in parte. Faptul ca este unica nu ii permite nimanui sa o replice.
Altcoinuri care au avut succes in anul 2018 datorita de cresteri de criptomonede si se afla in top 10 sunt;
1. Criptomoneda TRON – cu o crestere uimitoare de 270 %
2. Criptomoneda Status – cu o crestere de 160 %
3. Criptomoneda Stellar – cu o crestere de 140 %
4. Criptomoneda NEM – cu o crestere de 80 %
5. Criptomoneda Cardano – cu o crestere de 75 %
6. Criptomoneda Ripple – cu o crestere de 66 %
7. Criptomoneda RaiBlocks – cu o crestere de 41 %
8. Criptomoneda Bitshares – cu o crestere de 33 %
9. Criptomoneda ICON – cu o crestere de 33 %
10. Criptomoneda Ethereum – cu o crestere de 29 %
Dar cum toate aceste informatii pot sa te atraga, trebuie sa ai grija cum faci toate aceste tranzactii online si sa te gandesti de doua ori inainte sa o faci. Trebuie mentionat faptul ca tranzactia va fi posibila cu ajutorul unui portofel virtual numit – „cryptocurrency wallet”.
Daca doresti sa fii la curent cu toate stirile legate de cresteri criptomonede, acceseaza site-ul
si afla in fiecare zi informatii noi.

Leave a Reply