De ce citesc eu un horoscop zilnic

Foarte, multa lume m-a intrebat, de-a lungul timpului, de ce citesc un horoscop zilnic. Rabdatoare din fire cum sunt, le-am raspuns la fiecare in parte, dar inca primesc aceasta intrebare si in mediul online. Asa ca m-am gandit foarte bine si am ajuns la concluzia urmatoare: de ce sa nu scriu un raspuns mai detaliat, pe care s ail fac public pe blog, astfel incat si cititorii mei sa ajunga sa ma cunoasca mai bine si sa afle de ce ma pasioneaza atat de mult horoscopul. Asadar, in randurile ce urmeaza, o sa aflati de ce citesc eu un horoscop zilnic.

Asadar, de ce citesc un horoscop zilnic? M-am gandit sa raspund la aceasta intrebare cu cateva idei principale, numerotate, astfel incat sa fie mai usor de inteles:

  • Citesc horoscopul deoarece ma pasioneaza, in primul rand, astrologia. Cum este definite astrologia? Este pseudo-stiinta ce aduna la un loc un ansamblu de cunostinte, traditii si credinte, structurate in sisteme ce acorda importanta si semnificatie raporturilor ce se nasc din pozitiile relative ale corpurilor ceresti si a altor detalii legate de acestea. Se presupune ca aceste raporturi ar cuprinde semnificatii utile pentru interpretarea personalitatii omului. Asadar, in acest fel ajung sa imi fac o idee despre oamenii cu care socializez zilnic.

 

  • Pentru ca sunt pasionata de zodii si de caracteristicile acestora: zodiile sunt caracterizate printr-o lista de insusiri pozitive si negative. Asadar, fiecare din noi are parti bune si rele, Yin si Yang – care totusi sunt puse la un loc deoarece se completeaza reciproc si sunt in aromonie perfecta.

 

  • Zodiile sunt strans legate de inca o ramura care ma pasioneaza: cristaloterapia. Asadar, am decis sa combin toate aceste lucruri, ca sa le inteleg mai bine strafundurile intelesurilor si invataturilor lor. Sper ca v-ati dat seama, deja, din aceste randuri, ca imi plac lucrurile mistice, ambigue, care au legatura cu astrele si cu miscarea lor. Iar toata aceasta ‘’nebunie’’ a inceput acum cativa ani, fara motiv anume. Pur si simplu am citit o carte despre astrologie, iar de atunci nu m-am mai oprit.

Poate ca motivele pentru care citesc horoscopul sunt mult mai numeroase, dar nu sunt la fel de relevante ca cele mentionate mai sus. M-am gandit sa specific doar motivele principale, fara sa enumar motivele principale (citesc horoscopul pentru ca imi place, simt ca rezonez cu informatiile pe care mi le ofera, este o lectura fascinanta, care nu conteneste sa ma surprinda si asa mai departe).

Daca ma intrebati de cadouri prefer, de regula o sa va raspund ca imi plac, in primul rand, cartile de astrologie, numerologie, cristaloterapie, horoscop sau pietrele semipretioase (in principiu, tot ce are legatura, mai mult sau mai putin, cu zodiile – o bijuterie sau un talisman cu zodia mea, cu piatra guvernanta).

Sper ca acum cititorii mei sa inteleaga de ce citesc horoscopul si de ce pun atat de mare pret pe el. Nu sunt genul care isi impune ideile personale si altora, daca cei din jur nu sunt receptivi la ele, dar daca sunt intrebata de ce citesc horoscopul, raspund cu drag, detaliat, la aceasta intrebare (intrebare de care, sincer, nu ma plictisesc niciodata si nici nu cred ca ma voi plictisi vreodata).

Daca mai sunt si alte persoane care s-au regasit in randurile scrise de mine, atunci sunt tare curioasa sa va cunosc. Asadar, va astept, in comentarii, ideile si parerile, ca sa socializam si sa facem schimburi de idei si de opinii. Sunt nerabdatoare sa cunosc si alti oameni care sunt pe aceeasi lungime de unda cu mine! Ce spuneti?

Voi cititi horoscopul sau nu credeti absolut deloc in el?

 

 

Leave a Reply