Care este rolul muzicii crestine?

Exista o multime de carti cu poezii crestine, poezii care reprezinta trairi, fapte, emotii puternice, prin intermediul carora se pot transmite fiorii, fie ei de bucurie, de tristete sau de imbarbatare. Si mai frumos decat sa auzi o poezie, este sa o asculti prin coruri de glasuri ingeresti sau acompaniate de instrumente care mai de care speciale. Exista mai multe tipuri de cantari, in Biblie exista peste 300 de mentionari despre muzica, imnuri sau cantari.

Psalmii reprezinta una din categoriile de imnuri crestine potrivite pentru momentele de indurerare, de intarire a sufletului. In Vechiul Testament, cantecele erau prezente la toate ceremoniile si ritualurile ce se faceau in acel moment, uneori erau acompaniate de sunet de harfe sau de trambiti. Se spune ca si dansul era practicat la acele ceremonii, prin intermediul carora se inalta lauda si il slaveau pe Dumnezeu, insa invataturile din Vechiul Testament s-au schimbat.

Care este insa cu adevarat rolul acestor imnuri crestine in biserica?

Muzica reprezinta putere – intr-adevar o poezie este usor de citit sau de inteles, insa modul in care se transmite difera de la o persoana la alta, atunci cand este pusa pe o linie melodica deja reprezinta o arma vie ce poate fi folosita in mai multe situatii.
Prin muzica se pot clarifica si intelege anumite lucruri – atunci cand treci prin stari grele, cauta in invataturile sfintilor, vorbele lor sunt puse pe linii melodice care sa te intareasca pe tine sufleteste, care te ajuta sa intelegi anumite situatii si care te pastreaza pe calea cea buna.
Cantatul cu acompaniament – Fiecare persoana este inzestra cu cel putin un talant atunci cand se naste, poate ca inca nu l-ai descoperit pe al tau. Mai intai trebuie sa il descoperi pe Dumnezeu, ca toate celelalte lucruri care ti se pareau in ceata sa se clarifice. Unii au talentul vorbirii, altii au talentul scrierii, dar poate ca tu esti printre cei care isi folosesc timpul liber ca sa cante la un instrument, dar nu orice instrument, ci unul prin care sa poti acompania intr-un mod armonic o cantare, sa o pui in valoare si sa nu acoperi intelesul acesteia sau sa faci ca mesajul ei sa fie imposibil de transmis.
Cantare potrivita intr-o anumita situatie – exista o multime de imnuri crestine, o multime de cantari prin intermediul carora oamenii au transmis emotiile si trairile lor punandu-le pe o foaie de hartie. Multe au fost scrise de catre cei care au trait in inchisori si au dus vremuri grele, dar nu s-au lepadat de credinta. Iar noi acum, tu acum trebuie sa poti macar o farama sa duci mai departe.
Acestea sunt doar cateva dintre scopurile pe care le au imnurile crestine atat in biserica, cat si in viata de zi cu zi a ta ca si crestin, prin intermediul carora poti sa te intaresti sufleteste, sa iti hranesti sufletul sau sa iti alini durerea in starile grele prin care treci in viata. Cu ajutorul acestor imnuri crestine vei putea sa creezi o legatura si sa o mentii cu Dumnezeu sau cu apropiatii tai fie ei membri de familie sau prieteni. Cantarea este o arma, cantata individual poate sa aiba putere, insa atunci cand sunt mai multi de doi care canta imnuri de slava, impreuna pot muta chiar si muntii, dupa cum spune Cuvantul Sfant.

Leave a Reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree