Web hosting pentru blogul tau

Ideea de blog am preluat-o de la o cunostinta din mediul online, acum sase ani am inceput sa scriu pe un alt blog de-al meu. Acesta este putin mai tanar dar la fel de important, acesta are doar patru anisori, sa spunem ca are aceeasi varsta ca si fetita mea.

Daca primul blog l-am facut atunci cand cochetam cu handmade-ul, pe acesta l-am facut cand fetita mea a venit pe lume, atunci cand ea avea patru luni, dar de atunci scriu destul de des – desi nu prea des, nu asa cum ar trebui. Totusi hai sa iti spun cum am ajuns sa trec de la wordpress.com la .eu sau .ro in cazul primul lui.

Ei bine cineva m-a sfatuit. Mi-a spus ca este mult mai bine daca este pe domeniu propriu decat pe subdomeniu, tot la el am auzit prima data de web hosting si de aici totul a fost o ceata totala.

In primul rand pentru ca eu nu stiam ca inseamna web hosting, si nici domeniu, nu aveam notiunile de baza ce tin de un blog, dar uite ca timpul ma ajutat sa le invat.

Ce inseamna web hosting?

Putem foarte simplu sa spune si gazduire web, dar hai sa vedem ce inseamna mai exact.

Conform wikipedia un web hosting sau gazduire web este un tip de serviciu de gazduire internet, care permite persoanelor fizice si organizatiilor sa-si faca site-ul accesibil prin intermetul World Wide Web.

Te-am bagat in ceata? Imi cer scuze daca am facut-o asta, hai sa o iti mai spun ceva, poate asa iti va fi mai usor sa intelegi: fisierele ce alcatuiesc un site exista undeva, acel loc sa-l numin asa se numeste server web. Website-urile sunt stocate, gazduite, acolo – cu alte cuvinte asta inseamna web hosting.

Mi-am amintit aceste lucruri, pentru ca recent am achizitionat un blog nou, unul pentru sora mea. Asa ca a trebuie sa caut o companie potrivita blogului ei.

M-am uitat dupa web hosting si am dat peste Gazduire.ro, locul potrivit pentru achizitoare unui host la un pret avantajos.

Datele de contact ale celor de la Gazduire.ro sunt acestea:

 • Denumire: Gazduire Web S.R.L.
 • Adresa: Bd. Pierre de Coubertin 3-5, Office Building, Etaj 2, 
  Sector 2, 021901, Bucuresti, Romania 
 • Email :  vanzari@gazduire.ro, suport@gazduire.ro  

Pe langa aceste informatii, mai multe vei gasi pe internet, pe paginile lor de socializare, dar si pe website-ul lor. Iti las aici si pagina de facebook, pentru a putea lua legatura cu ei, in cazul in care ei nevoie de suport.

Pagina de facebook: Gazduire.ro

Am ales sa merg pe mana lor, si astfel am ajuns sa achizitionez un serviciu de hosting de la ei, pentru ca atunci cand am avut nevoie de ajutorul lor, l-am primit, si de aceea cred ca la ei trebuie sa apelez.

Pur si simplu pentru un blogger incepator si nu numai, gazduire.ro este compania potrivita pentru web hosting.

In concluzie, te sfatuiesc sa mergi pe mana unor specialisti, in primul rand ca atunci cand detii un blog pe subdomeniu si vrei sa il muti intr-o casa noua, si sa il pui pe domeniu. Daca nu mergi pe mana unui specialist, risti sa pierzi tot ce ai muncit candva.

2 comments

 • Valeria Chertes23 februarie 2019 at 21:50
  Îmi place că ai ales sa-i dai numele fetiței tale.Răspunde
 • Andreea28 februarie 2019 at 11:30
  Foarte bun articolul, multumesc pentru recomandare.Răspunde

Leave a Reply