Da importanta anvelopelor tale

Iti spun sincer ca de cand am masina personala, totul a inceput sa aiba logica, nu ma gandeam cat de mult conteaza ca totul sa fie ok. In primul rand nu ma gandeam ca anvelopele sunt foarte importante, dar si alte componente ale unei masini sunt la fel.

Stiam deja ideea de schimbarea anvelopelor pe timp de iarna si pe timp de vara, stiu deja ca cele de iarna sunt realizate din compusi de cauciuc ce raman moi la temperaturi scazute si o sculptura extrem de canelata care asigura o performanta optima in conditii de frig.

Pot sa iti mai spun ca le recunoaste dupa semnul „M + S” sau dupa semnul cu trei varfuri de munte si fulgi de zapada.

Stii deja ca poti primi amenda usturatoarea din partea organelor competente daca nu respecti legea si nu iti schimbi anvelopele la timp, atunci cand temperaturile scad constanta sunt 7 grade celsius.

Am gasit informatii utile despre anvelope si importanta lor pe internet, m-am uitat si am citit o multe de articole despre ele. Tocmai de aceea cred ca este important sa stii exact ce tip de anvelope ai nevoie pentru autoturismul tau.

Cand se schimba anvelopele de vara?

Tu stii cand trebuie sa treci la anvelope de vara? Am vorbit deja despre anvelopele de iarna, acum este timpul sa vorbim si despre cele de vara, pentru ca si ele sunt importante.

M-am uitat pe internet si desi legea iti spune ca trebuie schimbate pe 31 martie, specialistii ne spun ca este indicat sa le schimbat atunci cand temperatura creste constant peste 7 grade plus.

Din punct de vedere legal, daca vorbim de anvelope pe iarna trebuie sa le folosim in perioada 1 noiembrie – 31 martie, dar specialistii spun, asa cum am mentionat mai sus, in perioada in cate temperatura scade constant sub 7 grade, in cazul anvelopelor de vara atunci cand temperatura depaseste 7 grade.

Deci consider ca este important sa tinem cont de aceste aspecte, pentru o buna functionare a autoturismului nostru. In primul rand pentru ca daca dam atentie acestor pentru ca siguranta ta este pe primul loc.

Pe internet vei gasi o multime de informatii legate de anvelope, dar si despre cum iti poti ingriji masina si cum poti creste durata de viata acestora.

Pentru ca masina a devenit o necesitate si nu mai este doar un moft, trebuie sa tine cont de aceste aspecte, pentru ca poti oricand avea o urgente sau planuita o vacanta si daca nu ai grija de masina ta, totul se poate transforma intr-o mare problema .

Alege intelept, alege ceea ce consideri ca este ok pentru tine si familia ta, nu cred ca este ok daca achizitionezi o masina cu doua locuri, daca familia ta este formata din patru persoane. Totusi cel mai important tine cont ca o data cu achizitionarea unei masini, vin la pachet si cateva cheltuilei neprevazute.

Nu mai punem la calcul alimentarea masinii, cat posibile defectiuni, care iti pot strica vacanta, si multe alte lucruri. In concluzie, alege intelept si indiferent de masina aleasa, alege sa schimbi anvelopele la timp si sa ai mereu o roata de rezerva in portbagaj.

  • Valeria Chertes3 mai 2019 at 14:57
    Mulțumim pentru informații.Răspunde

Leave a Reply