Bunicul Iepurila – Povesti din colectia de aur

Buna draga mea, m-am gandit ceva vreme inainte de a incepe aceasta noua serie, una dedicata cartilor pentru copii. Iti voi prezenta diferite carti pentru copii, carti pe care eu le-am cumparat pentru Maya.

Aceasta carte Bunicul Iepurila se afla in teancul de carti primite de la primarie, cred ca anul trecut le-am primit la gradinita, drept cadou de Mos Craciun, anul acesta in schimb i-a atras atentia si m-a rugat sa i-o citesc.

Daca povestea nu mi se pare tocmai wow, pot sa iti spun ca ii felicit pentru culorile folosite, au alese sunt expresive si frumos colorate.

Povestea in sine este interesanta pentru cei mici, le spune cum se schimba culorile funzelor si cum fiecare anotimp isi intra in drepturi. Ilustreaza mici iepurasi cand vopsesc frunzele, si cum pregatesc mediul inconjurator pentru urmatorul anotimp.

Desi are cateva pagini si nu foarte multe randuri scrise, imi place ideea de poveste pentru cei mici, si cu siguranta pe Maya a atras-o si a devenit una dintre povestile ei preferate pentru seara.

Pot spune ca sfarsitul este destul de interesant, tinand cont ca bunicul Iepuras ajunge la sfarsitul vietii si pentru ca cei mici sa nu isi dea seama de asta, le spune ca pleaca in lume sa picteze lumea, si intr-un fel magic lumea e colorata si foarte frumoasa.

O prima concluzie este faptul ca au ilustratii frumos facute, atent lucrate si cu, culori alese. O alta concluzie este faptul ca povestea este frumoasa, interesanta si plina de talc. Le spune intr-un mod frumos in care anotimpu isi intra in drepturi. Ii ajuta sa iti faca o idee despre aceste lucruri.

Ma bucur ca Maya are astfel de inclinatii, ca ii place sa ii citesc si ca o atrage, sper ca atunci cand va invata sa citeasca o sa ii placa sa descopere povestile singura, si pentru ca sunt copii ce deja citesc povesti, si cred ca parintii ar fi interesati de aceste colectie. Eu una voi cauta si restul povestilor din colectia Povesti din colectia de aur, si chiar sper sa le adun pe toate.

Tu ce carti ii citesti copilului tau?

  • Valeria Chertes10 decembrie 2020 at 21:58
    Foarte drăguță cartea.Răspunde

Leave a Reply