Rina 90 – Vitamine

Buna draga mea, desit ti-am ramas datoare cu articolul legat de Rina – ziua de vitamine, dar iti voi spune in mare despre ce este vorba si cum merg lucruri in ziua de vitamine.

In primul rand trebuie sa stii ca este ziua a patra, si ca in aceasta zi ai voie sa mananci din doua in doua oare. Ceea ce ma sperie si pe mine m-a facut ca in aceasta zi sa mananc doar fructe, este faptul ca nu ai voie sa pui condimente – sare, piper si zahar – ei bine aceaste trebuie sa le mananci goale simple si netratate termic. Ideea de a manca nesarat ma face sa mananc o zi intreaga doar fructe.

Ai voie de asemenea sa mananci

  • fructe proaspete, fructe coapte, uscate ( curmale, stafide, smochine, prune ) nuci, seminte in stare cruda, ( necoapte, neprajite ) fara sare.
  • Sucuri de fructe si compoturi – fara adaosuri de zahar
  • Legumele permise zilnic – cele mentinate in primele articole
  • Masline nesarate

Pentru motivul mentinat mai sus, eu aleg sa mananc fructe – nu mai mult de 2 banane pe zi, dar in rest orice fel de fructe vreau si am in casa.

Ieri de exemplu la micul dejun am avut un mar, la doua ore am manacat o banana marime medie, desi apoi am fost plecata la intoarcere am mancat un alt mar si seara la ultima masa am mancat – jumatate de banana ( jumate a mancat-o Maya ) un mar si jumatate de kiwi.

Iti spun drept ca nu ma deranjeaza sa mananc doar fructe, fiind o gama variata si imi este mult mai usor sa le mananc asa decat sa mananc legume.

Nici cu fructele confiate nu sun prietena – eu nu mananc stafide, curmale sau alte, desi cred ca le voi incerca…poate cu aceasta dieta imi voi schimba gusturile.

Acestea fiind spuse, pentru mine ziua de vitamine este dificila dar atata timp cand mananc fruncte pot spune ca este ok. In concluzie ultima zi din dieta Rina 90 este cea de vitamine, si astfel in cele 90 de zile vei repeta aceste patru zile, cu mentiunea ca sunt si zile de apa, zile in care se bea doar apa dar pe care le poti transforma in zi de vitamine daca consideri ca nu poti rezista doar cu apa.

2 comments

Leave a Reply